Herligheter fra barseltreff

  • 05.08.2014 - kl.08:44

I gr hadde jeg og prinsessa barseltreff her hjemme hos oss. Vi er nemlig s heldige at 4 av mine venninner fra ungdomsskolen ogs fikk barn i r. Vi hadde alle sammen termin i lpet av de 5 frste mnedene i ret, en i hver mned. Det ble 4 staute gutter og ei lita dukke. Og da m vi benytte sjansen til treffes nr vi alle sammen er hjemme med sm. Og denne gangen var det jeg som hadde invitert alle hjem til oss. Med en liten baktanke, slik at jeg endelig kunne f diske opp med verdens beste pizza. Min kjre er ikke s glad i den, mens jeg elsker den. Denne nydelige pizzaen fikk jeg servert da jeg gikk i barselgruppe med prinsegutten, og jeg var solgt fra frste bit. S n tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften her med dere. Original oppskriften p engelsk kan dere finne her -skal ikke skryte p meg at det er min oppfinnelse, ei heller er bildet mitt, da jeg helt glemte ta bilde av den i gr, s det er lnt av google. Men her kommer oppskriften p norsk.



KARAMELLISERT LK OG PROSCIUTTO PIZZA

1 pizzabunn

1 rdlk

55g brunt sukker

1 1/2 - 2 fersk mozzarella ost

grovt salt

olivenolje

serrano/proscuitto skinke

ruccula salat

Start med karamellisere lken. Du tar litt olivenolje i en stekepanne, tilsetter lken og sukkeret, og steker p hy temperatur til all fukten er borte, legg s til siden. Legg pizzabunnen p et stekebrett, og str litt olivenolje rundt p bunnen, og str s med litt grovt salt ogs. Skjr s mozzarellaen i tynne skiver og fordel rundt p bunnen, topp med den karamelliserte lken. Fordel s skinken rundt p pizzaen. Man skal ikke vre sjenert med verken lken eller skinken, da dette er viktige ingredienser p pizzaen. Stek s pizzaen midt i ovnen p 260g i ca 10-15 minutt. Skorpen skal vre gyllen og osten bobble. Server med ruccula salat og nyt :D





Helt fantastisk nydelig pizza og br s absolutt prves. Her laget jeg to pizzaer til oss 5 jenter og det var jammen ikke mye igjen da vi var ferdige. Kjempe enkel og ikke minst rask og lage. En stor hit p begge barseltreffene jeg har spist den p. Vi stor koste oss sammen i mange timer og mot slutten hadde vi en kjempe fin fotoshoot med alle ungene, s koselige bilder. Kommer ikke til dele dem her, men slenger med noen av de fine bildene som jeg tok av prinsesse Helle. Hun syntes det var s stas med besk og bare gliste hele dagen, Hadde i hvertfall ikke tid til sove mens vi hadde besk, s hun fikk seg en kjempe lur senere p dagen.







Jeg har faktisk vert like heldig begge gangen nr jeg har ftt barn. Mange venner som har ftt samtidig som oss, s har da alltid hatt noen vre med. Pluss at barna mine har mange jevngamle venner som vi omgs med. Kjempe kjekt, dette merker vi spesielt p prinsegutten, han er allerede bestekompis med verdens steste turbotroll, nydelige Felix til MammaMoen. Men n er det tid for snuppas lur, s vi snakkes :D



Del gjerne gode pizza oppskrifter her i kommentarfeltet....



#mammablogg #barseltreff #pizza #oppskrift

~ Indisk Kerala biff gryte ~

  • 21.05.2013 - kl.08:04

Som jeg skrev i gr s kokkelerte jeg litt i gr. Begynner bli ganske s lei av alle de "vanlige" middags rettene som vi vanligvis har. Og da er det alltid kjekt prve noe nytt. Jeg er i utgangspunktet ikke noe srlig glad i indisk mat. Jeg synes det er s alt for sterke smaker, men jeg er alltid villig til prve. Jeg leser litt mat blogger for f inspirasjon til variasjon i hverdagen, og p myfoodpassion fant jeg denne retten. Og veldig mange ganger inneholder disse oppskriftene ingridienser som jeg ikke har, s derfor ender jeg ofte opp med lage det litt anderledes. S her er orginal oppskriften, og her kommer min oppskrift.

ca. 700 g mrbrad kjtt

3 chili

5 fedd hvitlk

1 liten bit ingefr

1 ts gurkemeie

1 ts curry krydder

1 ts pepper

7 dl vann

4 kylling buljong terninger

10 sm poteter

5 gulrtter

1 pose sjalottlk

1 boks kokosmelk

  1. Kutt kjttet i terninger og brun i en gryte med olje, og ta p salt og pepper. Sett s til side p en tallerken
  2. Fin kutt chili, hvitlk og ingefr, ha det i morter (eller noe lignende) og knus det litt sammen. Ha det s i gryten sammen med litt olje og fres i noen minutter.
  3. Tilsett curry, gurkemeie og pepper i gryta med chili blandingen, la det frese et minutt til.
  4. Tilsett vann, buljongterningene og kjttet, la det koke under lokk i en time.
  5. Kutt potetene, gulrttene og sjalottlken i terninger, tilsett disse i gryta nr den har kokt i 1 time, fortsett koke til grnnsakene er gjennomkokte.
  6. Tilsett kokosmelken til slutt og kok 5 minutt til, smak p gryten og tilsett salt og pepper etter behov.
  7. Server med nan brd.

Jeg hadde ogs noe blomkl liggende i kjleskapet som jeg ogs hadde oppi gryta, det funket veldig bra. Alt i alt var det en veldig god indisk rett som jeg likte. Absolutt verdt lage nr man skal f besk eller til et selskap. Tar litt lang tid til vre vanlig hverdags middag. Bildet er ogs lnt fra orginal bloggen, sa jeg alltid glemmer ta bilder selv. Drlig blogger, jeg hvet. Men det var et godt mltid som falt i smak hos alle.

~ Verdens beste cookies ~

  • 22.03.2013 - kl.10:52

For ca to uker siden gikk jeg glipp av barseltreffet, og da hadde verten disket opp med noen fantastiske cookies ble jeg fortalt. S var hun s snill at hun delte oppskriften med oss p facebook. S da mtte jeg jo bare teste de ut. Her er oppskriften:

  • 2,5 dl hvitt sukker
  • 2,5 dl brunt sukker
  • 140 gr smr (helst mykt)

Rr dette sammen til det er blitt "hvitt" eller beige siden det er brunt sukker i

  • 2 egg

Tilsett et og et egg

  • 7,5 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 1 ts salt

Bland dette sammen og tilsett i deigen

  • 200 gr sjokolade (valgfri type)

Hakk sjokoladen opp og tilsett i deigen

Bruk en spiseskje til dele opp mengden for hver cookie, deigen er ganske smuldrete, s jeg rullet sm kuler som jeg s trkket litt flate. Fordel cookiene p et brett (jeg brukte to brett) og stek dem p 190 grader i ca 8 min . Min ovn er ikke helt som alle andre s jeg brukte ca 10 min p steking. De skal nesten ikke se stekte ut, de skal ligge "trke" p littp brettet fr de er klar, og da er de himmelske.


De smakte himmelsk da de kom ut av ovnen, helt fantastiske. Og absolutt en ny favoritt her i huset. Blir ikke siste gangen jeg imponerer med disse. Anbefales virkelig prve.

~ Kardemomme boller ~

  • 10.03.2013 - kl.19:59

I gr fikk jeg det for meg at jeg endelig skulle prve meg p kardemomme bollene fra trinesmatblogg. Disse fikk jeg selv smake da jeg var p barseltreff tidligere i uken. Selve oppskriften finner du her. Da denne oppskriften sier at man skal bruke hel kardemomme, s mtte jeg sende min kjre p kardemomme jakt. Og etterp s matte jeg lage grovmalt kardemomme helt p egenhnd.

Ganske s stolt av meg selv kan man si. jeg fikk god hjelp av min kjre til lage bollene. Pluss at deigen skulle heve i over en time og s skulle de ferdige bollene heve i over en time. S man kan si at det tok litt tid f laget disse bollene. Men vi stor koste oss med dette, og brukte store deler av lrdagskvelden p lage boller.

Lille gull fikk ogs vre med, men han mtte ha seg en power nap inni mellom. Han synes nemlig at det er kjempe kjekt sitte i vippestolen sin se p mamma'en og pappa'en sin p kjkkenet. S dette fr han alltid lov til nr vi lager mat.

Etter en masse baking s ble endelig bollene ferdige. Jeg syntes de var kjempe gode, men min kjre som elsker kanelboller, ble nok ikke like frelst som meg. Jeg synes disse kardemomme bollene er mye bedre enn vanlige kanelboller. Men men, jeg tok med meg en haug til mine foreldre og de likte dem ogs. S er nok bare min kjre som er en smule vanskelig av seg. Her ser dere det ferdige resultatet. Mmm, kjempe gode.

Har du prvd disse kardemomme bollene?

~ Meny uke 10 ~

  • 04.03.2013 - kl.08:50

Denne uken er det mye spm str p tapeten, og middags fantasien har gtt litt i st. Men ente opp med denne menyen.


Skal dere spise noe godt i lpet av uken?

~ Meny uke 9 ~

  • 25.02.2013 - kl.08:35

Her kommer denne ukens meny. P tirsdag blir det veldig enkel middag, da min kjre skal p mte med jobben og fr middag der.

Skal du spise noe godt denne uken?




~ Helgemeny ~

  • 22.02.2013 - kl.10:00

Denne ukens helgemeny blir litt anderledes. Vi skal nemlig feire svigerbrors 25 rs dag i morgen med en kjempe stor familie fest, og der blir det servert lamme skanke. S kan trygt si at vi gleder oss masse til dette. Og p sndag s regner vi ikke med at vi er opplagte eller gidder lage noe mat selv. S da blir det mest sannsynlig take away.

Skal du spise noe spennendes i helgen?

~ Meny uke 8 ~

  • 18.02.2013 - kl.08:45

Da det ble litt forandringer i planene i gr s ble grsdagens sndagsmiddag utsatt, og har n blitt denne ukens mandags middag :)

Skal du spise noe godt i lpet av uken?

Cupcakes for dummies

  • 16.02.2013 - kl.17:18

Som jeg nevnte tidliger s skal jeg prve f laget cupcakes til barnedpen. Jeg kjpte et startkit p panduro hobby butikk, der flgte det med bde cupcake mix, buttercream mix, former, spryteposer og sprytetupper. Alts alt jeg trengte for f dette til. S i dag satte jeg i gang, min kjre tok med valpen og lille gull p tur, s jeg hadde hele huset for meg selv. Alt gikk etter planen, og ting s bra ut.

Syntes egentlig at resultatet ble ganske bra, sier ikke at jeg kan melde meg p cucake wars helt enda, men ganske bra til vre frste forsk. Men da vi skulle smake p dem s stoppet alt. De smakte bare smr. Selve cupcaken smakte smr og buttercreamen smakte smr. Det ble litt mye og vi endte opp med bare kaste alle sammen rett i sppelet. S jeg fr prve med en annen oppskrift. Tenkte at neste gang s prver jeg med en av de oppskriftene i Manuela boken min :)

Helgemeny - uke 7

  • 15.02.2013 - kl.15:33



Ukesmeny - uke 7

  • 11.02.2013 - kl.10:00

Jeg er blitt s inspirert av de ulike bloggene som jeg leser at jeg n tenker prve selv. Vi pleier handle middag hver dag, noe som igjen frer til veldig mye impuls handling, som igjen frer til et stort pengeforbruk. S n har jeg satt opp middager for hele uken, det vil komme en egen helgemeny, da vi har verdens minste kjleskap og ikke plass til alle 7 dagene p en gang.

Vi pleier alltid lage all maten vr fra bunn av, liker det best slik. Og mangen av oppskriftenesom vi bruker kommer fra rema 1000 sine hjemmesider. Elsker sitte der inne lete etter middagsretter. S hele denne ukesmenyen er hentet fra der, men noen gangen endrer jeg litt p innholdet i oppskriftene. Og vi spiser ikke fisk, da min kjre absolutt ikke vil spise fisk. S jeg gleder meg til lille gull blir strre s kan jeg og han spise fisk sammen.

Men her kommer ukesmenyen vr:




~ Cassandra ~

~ Cassandra ~

Jeg heter Cassandra, og er 26 r. jeg blogger om livet som smbarns mamma og livet som samboer. Er det noe du mtte lure p er det bare sprre p bloggen eller ta kontakt p; cassandra_egeli@hotmail.com

Flg bloggen

  • Kategorier

    Arkiv

    Bloggdesign

    hits